1 kg finomliszt
8 dl tej
3 dkg élesztő
2 púpos evőkanál kristálycukor
1 csapott evőkanál só
1 egész tojás
1 evőkanál étolaj, és
olaj a kisütéshez
liszt a deszkára.
Egy kis tálkában 2 deci tejet meglangyosítunk kéz melegre, 1 evőkanál cukrot elkeverünk benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és jól felfuttatjuk.
Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, ráhintünk 1 evőkanál cukrot, 1 csapott evőkanál sót, majd jól összejekerjük liszttel. Ezutén beleütjük a tojást, a felfuttatott élesztőt, és a langyosított tejet, melyet adagonként öntjük a liszthez, hogy amikor összedolgozzuk se túl lágy, de se túl kemény tészta legyen
A kidolgozott tésztát hagyjuk duplájára kelni meleg helyen. Majd jól meglisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és egymástól távolabb letakarva, ismét hagyjuk fél órát kelni
Ha megkelt, jó bő olajban kisütjük. Az olaj legyen kellően meleg, A tészta közepébe egy kis mélyedést nyomunk, és a felső felével rakjuk az olajba-mi nem fedtük le-, ha megsült az egyik fele, megfordítjuk. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön. Porcukorral és baracklekvárral tálaljuk.Ebből a mennyiségből kb. 30 db lesz. Sikeres, ízletes és mindig szalagos lesz
A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a zsírt, a sót, az egész tojást, az egy tojás sárgáját, a tejfölt és lágy de nem ragacsos tésztát dagasztunk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉrdemes este bekeverni a tésztát, mert kb. 12 óra kelésre lesz szüksége. Keverjük el a liszteket, keverjük hozzá a sót és a szárított élesztőt. Öntsük hozzá a vizet, keverjük el a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• A vízben elkeverjük az élesztőt és lefedve megfuttatjuk kb. 5-10 perc alatt. • Egy tálba kimérjük a Glutenix Alfa Mix lisztkeveréket, 5 dkg rizslisztet, a sót és a burgonyapelyh...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes