menu

Családireceptkönyv.hu

Gombóc leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 szelet szalonna kis kockákra, 1 nagy fej hagyma apróra vágva, só, bors, pirospaprika ízlés szerint, 3 nagyobb - de nem óriási - burgonya egyben hagyva. A szalonnát kiolvasztjuk, (ha túl sok lesz a zsírja, akkor kanalazzuk le róla, mielőtt a hagymát rászórjuk, jó lesz az még a gombóckákhoz) az apróra vágott hagymát üvegesre piritjuk rajta, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, majd felöntjük kb. 3 liternyi vízzel, amikor az alaplé már felforrt, beletesszük a burgonyákat és addig főzzük, míg a burgonyák meg nem főttek. A maradék lével a lábast lehúzzuk a tűzről és a kivett burgonyákat megtörjük, kicsit kihűtjük, hogy a kezünk elbírja a gyúrást :D, majd 2 tojást, 6 púpozott evőkanál lisztet, kávéskanál sót, ízlés szerint borsot (és egy kis maradék zsiradékot ha maradt) gyúrjuk össze úgy, hogy azért már ne ragadjon a kezünkre, de még jó puha maradjon a tésztánk.... Az egész masszából kis gombócokat formáljunk, majd az egész gombóctömeget a már forró levesalapba (amit időközben azért az elfőtt levet pótoltuk) tesszük és megvárjuk amíg a gombócok szépen feljönnek a leves tetejére.... Ezután még kb 5-6 percet főzzük, majd tálalhatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veronika
Fokhagymakrém leves-2.0
Fokhagymakrém leves-2.0

1. Vajon megdinszteljük a lereszelt fokhagymát, folyamatos keverés közben, rádobjuk a két ek lisztet, majd felengedjük tejjel. 2. Amikor egyneművé válik, beledobjuk a leveskockát,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Betyárleves... vagy pandúrgulyás
Betyárleves... vagy pandúrgulyás

A húst 2x2 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára, vagy kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és a belőle kisült zsíron megfonnyasztjuk a felszeletelt ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Zellerkrémleves
Zellerkrémleves

Az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát. A gumós zellert és a krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. Pár percig pirítjuk, majd felöntjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsleves
Húsleves

Zöldségeket lepirítani kicsit, majd a csontot és pici húst beletéve felönteni bőven vízzel. Közepes lángon vagy 6-oson 4-5 órát lassan főzni, hogy kifőjenek az ízek. Külön kis l...

Elkészítési idő: 4-5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk