9 tojás
♦ 9 evőkanál cukor
♦ 9 evőkanál őrölt dió
♦ 9 evőkanál liszt
♦ 1 teáskanál szalalkáli (rózsakő);
a krémhez:
♦ 3 tojás
♦ 15 dkg cukor
♦ 25 dkg vaj
♦ 1 tasak vaníliás cukor;
a grillázshoz:
♦ 15 dkg cukor
♦ 15 dkg őrölt dió.
A 9 tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a szalalkálit, a lisztet és az őrölt diót, alaposan összeforgatjuk vigyázva, hogya hab ne törjön össze. Sütőpapírral bélelt tepsiben közepes hőfokon megsütjük. A krémhez a 3 tojást gőz fölött addig verjük a cukorral, amíg jó kemény krémet nem kapunk. Amikor langyosra hűlt, belekavarjuk a vajat és a vaníliás cukrot is. A grillázshoz a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a diót, jól összekavarjuk, vizes munkalapra öntjük. Miután kihűlt, sodrófával összetörjük. Éles késsel a megsült lapot kettőbe vágjuk, megkenjük a krém háromnegyedével, a megmaradt krémet rákenjük a felső lap tetejére, és megszórjuk a grillázzsal.
Elkészítés: A tejfölt meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, felfuttatjuk benne az élesztőt. Hozzáadjuk az olajat, a lisztet, amiben már elkevertük a sót. Összedolgozzuk majd let...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA puha vajat keverőtálba tesszük, és a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a lereszelt héját, a vaníliát, a tojást, majd krémes masszát keverünk belőle....
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180-200 °C-ra. A megtisztított, alaposan átmosott halat törölgessük szárazra egy papírtörlővel. Egy éles késsel 1,5-2 cm-enként irdaljuk be. A halászlé kocká...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA bélszínt éles késsel lehártyázzuk, a borssal és a mustárral jól bedörzsöljük, majd egy akkora tálba tesszük, amekkorába éppen belefér. Annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi, és...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz