menu

Családireceptkönyv.hu

Habkönnyü sóskifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
liszt
70 dkg
tojás
2 db
kefír
1 pohár
étolaj
1 dc
cukor
6 dkg

1 csipetnyi
tej
1 dc
élesztő
50 g
A krémhez
Ráma
20 dkg

3 dkg

Elkészítés:


Lépés 1
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban.
Lépés 2
Egy részt kiveszünk és elfelezünk, kinyújtjuk kör formára, kb. 30 cm-es méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós Ramával.
Lépés 3
A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük.
Lépés 4
Szilikonos sütőpapírra tesszük, tetejét megkenjük tojással. Öreg sóval díszítjük. Bármivel megszórhatjuk a tetejét pl. magokkal, fűszerekkel, sajttal.
Lépés 5
Tölthetjük is az ízlésünknek és alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, különböző krémekkel is.

Habkönnyü sóskifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sós bagett
Sós bagett

Az egészet egybe összegyúrni, 1 órát keleszteni, 14 részre osztani és kisodorni. Kikent vagy papírozott tepsibe egymásmellé fektetni, majd tojással megkenni és fél óra pihentetés u...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Sajtos perec
Sajtos perec

A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, reszelt sajttal, majd elmorzsoljuk a vajjal + a zsírral és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy egy lágy, könnyen nyújtható, de ne ragacs...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Sós rúd tejföllel
Sós rúd tejföllel

összegíyúrjuk, egy éjszakára folpackba csomagolva hűtőbe tesszük. Fél cm vastagra nyújtani, megkenni a tetejét tojással, sajttal megszórni. derelyevágóval felvágni. 180 fokon 10-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szalonnás pogácsa
Szalonnás pogácsa

A szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. Nem teljesen, éppen hogy kezdjen pirulni, még üveges legyen. Leszűrjük a zsírjától. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, liszttel tenyerün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk