Hozzávalók:
• 30 dkg liszt
• 25 dkg margarin
• csipet só
• 6 evőkanál hideg víz
• 1 evőkanál ecet (10%)
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük becsomagolva. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük, és előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük. Ha édes tésztát készítünk belőle, akkor miután kisült, hintsük meg vaníliás porcukorral, ha sós süteményt sütünk belőle, akkor a tésztát erősebben sózzuk.
Ez a tészta miután kisült, éppen olyan, mint a disznóvágáskori hájas tészta, csak sokkal kevesebb vele a munka.
Érdemes kipróbálni, mert nagyon fincsi!
Az elkészítési idő 45 perc, ehhez hozzájön még a 12 órás hűtőben történő pihentetés. De így lesz igazi a tésztánk!
A lisztből, tojásból és sütőporból kevés tej hozzáadásával tésztát gyúrunk, alaposan kidolgozzuk és vékonyra kinyújtjuk. A töltelékhez elkeverünk 12 dkg porcukrot a tojással, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásfehérjéket keverőtálban konyhai robotgéppel a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. A cukrot és a vaníliás cukrot közben apránként hozzáadjuk. Az áttö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport, a cukrot és a vajat a tojással robotgéppel összekeverjük, majd fakanállal belekeverjük a csokit. Sütőpapírral kibélelt tepsire 2 teáskanállal magasabb, d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból 2 lapot sütni. Tejszínt felverni hozzá a többi. Tetejére lehet csokimáz. 53 x 40 cm tepsi 180 fok 10 -20 perc
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű