8 tojás
20 dkg porcukor
25 dkg liszt
2 ek kakaó
8 kanál forró víz
1 zacskó sütőpor
krémhez, bevonáshoz:
3 dl tej
3 kanál liszt
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
10 dkg csokoládé
10 dkg kókuszreszelék
A tojássárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverem, majd hozzáadom a kakaót és a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom a kakaós masszába. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.
A krémhez a tejből és a lisztből puding állagú krémet főzök, kihűtöm. A vajat kihabosítom a porcukorral, vaníliás cukorral, majd hozzákeverem a tejes krémet.
Összeállítom a hólabdákat: a piskótát kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrom. Kettőt egybe rakok, megtöltöm a krémmel, az oldalát is bevonom, majd a kókuszreszelékbe forgatom, a tetejére pedig olvasztott csokoládét öntök.
A lisztet és a porcukrot keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a citromlevet, a lágy vajat és a vaníliás cukrot, majd alaposan összegyúrjuk. A tésztát kisebb adagokban,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A túrót szitán áttörjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A puha (szobahőmérsékletű) vajat vagy margarint először magában, majd a kétféle cukorral keverjük habosra. A tojá...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű