A tésztához: 3 tojás sárgája, 12 dkg cukor, 3 ek. olaj, 1ek. kakaó/ keserű/, fél adag kávé, 3 cl konyak (elhagyható),1 púpos ek sütőpor, 1 csipet só,
4 ek. liszt.
Krém: 3 tojás sárgája, 2.5 dl. tej, 1 púpos ek.liszt
10 dkg margarin, 5 ek. porcukor
A tetejére: 2 dl tejszínhab (Hulala),
A hullámokhoz: 5 dkg margarin, 1 ek. kakaópor, 1 ek porcukor, fél ek. tej
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, sóval és az olajjal beleöntjük a kávét, a konyakot és jól elkeverjük. A lisztet , a kakaóport,a sütőport összekeverjük, majd beledolgozzuk a tésztába. Végül a tojások kemény habjával lassan összekeverjük, majd zsírozott lisztezett tepsiben tű próbáig sütjük. /egy közepes nagyságú tepsihez való/
Sűrűre főzzük a krém hozzávalóit. 10 dkg. margarin,5 ek porcukor, kikeverjük ,majd összekeverjük a kihült krémmel . rásimitjuk a tésztára.
2 dl. tejszínt kemény habbá verünk (én Hulalát használtam) és rákenjük a krém tetejére, egy kis időre hűtőbe tesszük,majd elkészítjük a hullámokat.5 dkg margarint,1 ek. kakaóport,1 ek. porcukrot, fél ek. tejet felmelegítjük. nem szabad forralni. ha kicsit hűlt, már nem meleg, ráfolyatjuk a tejszín tetejére, úgy jó, ha nem egyenletes. Villával kicsit kavarunk rajta, hogy a tejszín közé is kerüljön.
Tojást elválasztani fehérjét habbá verni sárgájához a többit hozzadni és óvatosan elkeverni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet ledaráljuk és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a diót és a mogyorót is. A vajat, a cukrot, a kakaóport és az aromát is hozzáadjuk és a kezünkkel jól összedolgozzuk. A tejet...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: KönnyűKakaós lapok készítése: A kakaós tészta hozzávalóit dolgozzuk össze úgy, hogy egy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, és két kb. 24×36 cm-es (amekkora a tepsink) lapo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA feldarabolt eper felét a ferdére állított poharakba töltött folyékony gyümölcskocsonyába teszed. Amíg a gyümölcskocsonya megszilárdul, az eper másik felét összeturmixolod, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű