Karácsonyi rétes
1 nagy tejföl
só
liszt amennyit felvesz
A hozzávalókat összegyúrjuk, 6 vékony lapot nyújtunk.
Ha nem töltjük meg mind a hat lapot akkor tegyük a
mélyhűtőbe a többit.
Töltelék (egy rúd)
45 dkg aszalt gyümölcs vegyesen
1 tojás (+ egy fél a kenéshez),
5 dkg vaj,
3 dkg darált dió,
3 dkg cukor,
1/2 dl cseresznyelikőr,
1 dl víz
Az apróra vágott aszalt gyümölcsökre Öntsük rá a vizet, a
likőrt, a diót és a cukrot.
Főzzük a keveréket, míg a gyümölcsök visszapuhulnak.
Vegyük le a tűzről, keverjük el benne a vajat és az enyhén
felvert tojást.
Tegyük a tölteléket a kisodort réteslapba, szorosan tekerjük
fel, kenjük meg tojással. A maradék tésztából tetszőleges
mintákat szúrjunk ki és tegyük a tetejére, majd ezt is kenjük
le tojással, majd süssük 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig.
0. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 1. Először is külön választjuk a tojás sárgáját a fehérjétől, majd a sárgához hozzáadjuk a cukrot és 2 evőkanál tejet, és habosra keverjük....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesAz almát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Ízlés szerint cukrot, fahéjat adunk hozzá, összerázogatjuk, és állni hagyjuk. A tésztához a lisztet, szódabikarbónát, margarint...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A tésztát összeállítjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. -Másnap téglalap alakúra nyújtjuk, a hosszabbik oldalára teszünk egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk rajta egyet. -Ez...
Elkészítési idő: 25 ora Nehézség: Könnyű