50 deka liszt
15 deka zsír
15 deka cukor
2 tojássárga
1 sütőpor
1 deciliter tej
A töltelékhez
egy fél deci erős rum
egy evőkanál kakaó
15 deka vaj
15 deka porcukor
1 csomag vaníliacukor
négy evőkanál barackíz
a mázhoz négy szelet főző csokoládé
5 deka margarin
Összegyúrjuk a tésztához valókat annyi tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk, és három cipóba osztva, pihentetjük egy órát. Ekkor három lapot sodrunk belőle, és egyenként aranysárgára sütjük. Az egyik lapot összetörjük, szétmorzsoljuk és elkeverjük a porcukorral habosra kevert vajjal, a kakaóval, a barackízzel, a vaníliás cukorral, a rummal, meg azzal a kevés tejjel, ami a tésztából kimaradt. Ezzel töltjük meg a másik két megsült lapot, és lenyomtatjuk.
Tetejére: 3 tojás fehérjét 15 dkg. porcukorral gőz fölött kemény habbá verünk és a tésztára kenjük, csokit reszelünk rá.
Egy két napig állni hagyjuk, majd bevonjuk a mázzal, amelyhez a gőz fölött felolvasztott csokoládét simára keverjük a margarinnal. Forró vízbe mártott késsel simára egyengetjük a tetejét, és másfél ujjnyi szeletekre vágjuk.
A tekercsekhez a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk. Mindegyiket megkenjük baracklekvárral és megszórjuk cukros dióval, felt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFenti hozzávalókat összedolgozzuk, utána adunk hozzá 2 evőkanál mézet és összegyúrjuk, 3 cl tej, vagy ha a liszt kéri akkor fél decit adunk hozzá. Kb. fél cm vastagra nyújtjuk, k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a liszthez kavarjuk a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. 2 cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKeverjük össze az élesztőt pici cukor +tej /// felfuttassuk // majd a tészta minden hozzávalóját jól összekeverjük még jól nyújtható tésztát kapunk -a tésztát 3 részre...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: Közepes