6 db tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 sütőpor
1-2 evőkanál kakaópor
1-2 evőkanál darált dió
Krém:
4 dl tej
1 cs vanília puding
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2-3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
mogyorókrém
vajas keksz
2 ek kakaópor
Piskótát sütünk a szokásos módon, kakaóporral és a darált dióval egy közepes méretű tepsiben. Ha megsült, még melegen megkenjük a mogyorókrémmel.
Amíg a piskóta sül addig megfőzzük a pudingot. A vajat a cukorral kikavarjuk. Amikor a puding picit hűlt, összekeverjük a két masszát. Kétfelé vesszük és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
A piskótát megkenjük a vaníliás krémmel, kirakjuk a vajas keksszel, erre jön a kakaós krém, majd a felvert habtejszín. Megszórhatjuk csokireszelékkel vagy csurgathatunk rá csokoládét.
A tésztához valóból piskótát készítünk. Párizsi krém:A cukrot a tejszinnel nyílt lángon felforralom,és kb 7-8 percig főzöm.Beleteszem a vajat,és erős lángon ismét felforralom,és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA liszeteket a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és csomómentesre keverjük. Ha túl kemény a tészta pici tejjel hígíthatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) Kakaós mézes lap az alapja, amihez a vajat a mézzel és a cukorral megolvasztom, majd a tojásokkal és az összekevert száraz hozzávalókkal együtt tésztává gyúrom. Mint minden m...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes3 kocka ráma (nem használok sem Tesco-sat-sem Sparosat) ,3 cs.vaníliacukor,3 tojás,12 ek.porcukor!Jó habosra keverjük-szinte már tejszínesre!Hozzáadunk ízlés szerint Holland kakaót...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes