1,5 l tejet felforralok... aztán leveszem a lángot kicsire... 5 db tojást.. nekem ez is házi szép sárga...külön választom a a sárgájához tettem 1 vanília cukrot... elkevertem... a fehérjét nagyon kemény habbá vertem... a sárgájához mertem a tejből egy levesmerővel... elkevertem.. aztán szép lassan a lassú lángon lévő tejhez keverem folyamatosan kell keverni... ez a madártej alapja... a kemény habot egy kanál segítségével beleszedem a tejbe és lassú lángon megfőzöm benne majd kiszedtem egy üvegtálba és tettem hozzá a következő adag habot.. míg mind megfőtt...akkor én hogy semmi darabos ne legyen benne egy tea szűrön át lassan hozzá öntöm a habhoz a tejet... tetejét megszórtam fahéjjal...
Ezt nagyon szeretjük, könnyű, gyors desszert... mindig házi tejből készül, legfőképpen azért, mert ehhez szinte nem is kell cukor... ugyanis a házi tej már magában is édes a tejcukortól.... mikor sajtot készítek mindig ragadok... szóval a cukor nekünk kimarad, de természetesen mindenki a saját szája íze szerint csinálhatja...
http://borosvalikonyhaja.blogspot.hu/2016/01/klasszikus-madartej.html
A tejet meglangyosítom, és feloldom benne a cukrot, felfuttatom benne az élesztőt. Robotgéppel, vagy jó erős karokkal hozzákeverem a lisztet, és a sót, majd addig dagasztom, míg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk. E...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát és a tojásokat sós vízben megfőzzük. A pulykamellet szeleteljük és a fűszerekkel ízesítjük, majd kevés olajon félig megsüssük. A burgonyát megtisztítjuk és egy 25*30...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű