Kovászolás ásványvizes flakonba!!!!!
Ez egy tartósító nélküli télre elrakott kovászos savanyúság, a lezárt
térben elkezdődik a kovászolódás, nem nyitjuk fel minimum 3 hónapig de ha tovább hagyjuk akkor még finomabb.....
Nagyon egyszerűen készül...
megrakjuk a flakont .. alulra egy csokor kapor kerüljön, erre uborka vagy mint a képen is látható vegyes zöldségek, ( uborka, cukkini, karfiol, paprika, sárgarépa, de lehet csak uborkával )
ezután felöntjük sima hideg vízzel, ezt célszerű mérőpohárból önteni, mert tudni kell mennyi víz megy bele, mert literenként kell hozzá tenni egy csapott evőkanál sót.
Ezután már nem sok dolgunk van, lezárjuk és fektetve hűvös sötét helyre tesszük.. legjobb a pince, de a vízóra akna is megteszi...hallottam már olyat is aki a spájba a polcok alá rakta.
http://borosvalikonyhaja.blogspot.hu/2016/08/kovaszolas-asvanyvizes-flakonba.html
A megtisztított zöldségeket vékonyra szeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni. A felaprított zöldséget egy nagy tálba tesszük és a fűszerekkel jól összekeverjük . Az egészet áll...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA káposztát csíkokra vágjuk vagy gyaluljuk és alaposan megsózzuk. Kb 1,5 liter forró vízzel leöntjük, hogy kissé megpuhuljon ebbe a vízbe tartom fél órát. Közben a paprikákat mossu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát tisztítsuk meg, közben pedig forraljunk fel 1 liter vizet az ecettel, a cukorral és a fűszerekkel. Tegyük bele a fokhagymát és nagyjából 5 perc alatt főzzük meg. Ezt k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDaraboljuk fel a zöldségeket, majd a sterilizált üvegbe pakoljuk. Alulra kevés a darabolt fokhagymából, majd uborka, paradicsom, répa, paprika, majd újra kevés fokhagyma.majd újra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű