½ kg csirkemell
2-3 db kumpli
25 dkg gomba
2 dl tejszín
só
fehérbors
kevés méz
mangalica zsír
A csirkemellet csíkokra vágjuk és enyhén sózzuk, fehérborssal ízesítjük. A batátákat meghámozzuk, kockára vágjuk és kevés mézzel meglocsoljuk. A mangalicazsírt egy lábosban megolvasztjuk, beletesszük a csirkemellet és fehéredésig pirítjuk, majd a batátát is hozzátesszük, lefedjük és együtt főzzük tovább. Amikor megpuhult a hús is és a batáta is, akkor tesszük bele a felszeletelt gombát és hozzáöntjük a tejszínt majd pár percig pároljuk. Ha szükséges kevés vajjal sűrítjük.
4-5 db krumpli
1 tojás
liszt
petrezselyem zöld
sütéshez zsír
só
A batátát meghámozzuk, lereszeljük, sózzuk. Összedolgozzuk a tojással, annyi lisztet teszünk bele, hogy összefogja, végül az apróra vágott petrezselyemzöldet is belekeverjük. Bő, forró zsírba kanállal „pogácsákat” szaggatunk, és mindkét oldalát kisütjük.
A csirkemelleket mosd meg, és törölgesd le róluk a nedvességet. Vagdosd be háromnegyedig, de arra ügyelj, hogy ne vágd át teljesen a húst, majd sózd, borsozd. Keverd össze az olí...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű-bébispenótot megfőztem es turmixoltam -a levében kifőztem a rizst -brokkolit, pórét, csibemellet megpároltam zellerlevéllel -aztán mindent egybekevertem a leveleken kívül
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét megmossuk, feldaraboljuk, megsózzuk és borsozzuk. A margarinon átpirítjuk, majd melegen tartjuk. A megmaradt margarinban megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, a gyuf...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA combokat sütés előtt 2 órával sózzuk, borsozzuk. A savanyú káposztát, a finomra vágott hagymával, a cikkekre vágott birsalmával és a fűszerekkel összekeverjük. Egy cserépedénybe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű