menu

Családireceptkönyv.hu

Levendulás limonádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 4 csésze víz, 3/4 csésze cukor, 4 szál levendula, 1 1/2 csésze citromlé. Elkészítés : 3 csésze vizet a cukorral jól elkeverjük, majd felforraljuk.

Elkészítés:


A tűzről levéve beletesszük a levendulát, és 10 percig áztatjuk a cukros vízben. Végül kiszedjük a levendulát, és hozzáöntjük a maradék vizet, és a citromlevet. Hagyjuk teljesen kihűlni. Jégkockával fogyasztjuk.

A receptet Kard Sándorné nevű kedves olvasónk küldte be.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.kertvarazsmagazin.hu/levendula/3378-10-tipp-a-levendula-felhaszn%C3%A1l%C3%A1s%C3%A1ra

Levendulás limonádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Alkoholos gyümölcskoktél
Alkoholos gyümölcskoktél

Először a poharat készítjük elő. Egy csészealjra csavarunk egy kis citromlét, másik csészealjra teszünk egy kis cukrot. A pohár szélét előbb a citromlébe, aztán a cukorba mártjuk....

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromfű szörp
Citromfű szörp

A citromfüvet többször váltott hideg vízben lemossuk. Ha nem nagyon szennyezett, elég folyóvíz alatt mosni. Szárairól leszedjük a leveleket. Egy tálba tesszük a citromfüvet, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás-zabpelyhes turmix
Almás-zabpelyhes turmix

A zabpelyhet a mézes tejben pár perc alatt puhára főzzük. Az alma magházát kivágjuk, és héjastul nagyobb darabokra vágjuk, lecsöpögtetjük citromlével, turmixba tesszük. Hozzáadju...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
griotka
griotka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk