menu

Családireceptkönyv.hu

Lusta lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg liszt
2 dl tej
50 g élesztö
1 evőkanál cukor
1 evőkanál só
2 db tojás
330 g natúr kefír
1 dl étolaj
1 dl tej

Elkészítés:




Az élesztőt a tejjel, cukorral felfuttatjuk.

A lisztet és a sót összekeverem egy dagasztótálban.

Hozzáadom a kefirt az olajat és a tejet, így 500 ml folyadékunk lesz.

Dagasztogéppel bedagasztjuk.

Olajos, nagyméretű zacskóba hűtőben kelni hagyjuk.

Kelesztés után bő olajban kisütjük.

Olajos kézzel olajos felületen kivánt méretre nyujtani

Lusta lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Kakaós csiga
Kakaós csiga

Hajtogatott tésztával kezdünk – a fenti anyaghányaddal –, amelynek az elkészítését a a vajas tészta receptnél. A különbség annyi, hogy a hűtés után csak egy dupla hajtással (nem a...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Tejes mini zsemle
Tejes mini zsemle

00 ml langyos tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a vajat, a felfuttatott élesztőt és a maradék cukrot és tejet. Jól...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis croissant
Csokis croissant

A lisztet egy zárható tálban vagy konyharuhával lefedve kb. 15 percre 50 fokos sütőbe tesszük. Ezalatt a langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ha a liszt már kézmeleg a hozzával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dóri
Teljes kiőrlésű kifli
Teljes kiőrlésű kifli

A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt - felfuttatjuk (kb. 10 perc). A liszteket leszitáljuk: a teljes kiőrlésű liszt rostjai a szitában maradnak, ezt h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk