4 tojás
1 bögre cukor
125 gramm vaj
1 bögre mák
1 evőkanál sütőpor
1 bögre liszt
dió
Egy lábasba tegyünk oda egy kevés vizet főni, majd forraljuk benne 5 percig a mákot.
Fedjük le az edényt, vegyük le a tűzről, és hagyjuk a mákokat, míg megduzzadnak. Húsz perc múlva szűrjük le.
Egy edényben a tojások sárgáját keverjük el a cukorral, és a vajjal. Majd adjuk hozzá a mákot, a lisztet, és a sütőport.
A habbá vert tojásfehérjéket óvatosan adagoljuk hozzá a lisztes keverékhez.
Tegyük a masszát kivajazott sütőformába, szórjuk meg egy kevés darált dióval. 180 fokon süssük 30-40 percig.
Fogyasszuk egy pohár langyos tejjel, és láthatjuk, hogy ez a csodálatos párosítás az egész napunk bearanyozza.
Hozzávalókat összegyúrni. Keleszteni. Vékonyra nyújtani,.tenyérnyi kockákra vágni. Töltelék:cukor, vaníliás cukor, ecet , tojásfehérje, gőz fölött keményre verni. Tölteni,négy sa...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszekeverjük a hozzávalókat, tésztát gyúrunk belőle. Szép vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Mérsékelt sütőben sütjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral. 2. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hájról leszedjük a hártyát és húsdarálón ledaráljuk. A liszttel összegyúrjuk és félretesszük. A többi hozzávalóból rétestésztát készítünk, Jól kidolgozzuk ,félkemény állagú tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű