3 tojásos olajos-kakaós piskóta (vagy keksz+vaj összegyúrásából egy tortaalapot készítünk)
A túrókrémhez:
25 dkg túró
25 dkg mascarpone
1 dl tejszín
4-6 evőkanál porcukor
1 citrom reszelt héja és leve
zselatinfix, habfixáló
mirelit málna
Előkészítjük a kapcsos tortaformát. A túrókrém hozzávalóit habosra keverjük (a legvégén a keményre vert tejszínhabot adjuk lazán hozzá).
A piskótára halmozzuk a túrókrémet, majd a felolvasztott, lecsöpögtetett málnát a krém tetejére rakjuk, de egy kis adagot bele is keverhetünk.
Zselatinbevonattal és/vagy tejszínhab rózsákkal díszíthetjük.
Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával. A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudinporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot és a zselatint fokozatosan összekeverjük a joghurttal, majd lábasban melegítjük, amíg felolvad a zselatin, de nem szabad forralni! Felverjük a tejszínhabot a habporból, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsd be a sütőt 180 Celsius fokra, utána bélelj ki sütőpapírral egy csatos tortasütő formát! 2. Válaszd szét a tojásokat, majd a fehérjéket az eritrittel verd kemény habbá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, közben beleszórunk 10 dkg cukrot, és 1 vaníliát. Egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, majd rászitáljuk a 2 dkg étkezési keményítőv...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű