1 evőkanál só
1 evőkanál cukor
10 dkg élesztő
5-6 dl víz
kb. 70-80 dkg liszt
pici olaj
Az élesztőt a cukorral, sóval és a vízzel elkeverjük, és hagyjuk, hogy egy kicsit meginduljon. Hozzáadjuk a lisztet is, és a tésztát alaposan kidolgozzuk. A végén egy kevés olajat öntünk hozzá, azzal is eldolgozzuk, majd hagyjuk egy kicsit kelni. A tésztánk ne legyen túl lágy, de túl kemény se, ha szükséges, adhatunk még hozzá vizet vagy lisztet is. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy pohárral kiszaggatjuk. Egy lábast kikenünk olajjal vagy zsírral, és a kiszaggatott gombócokat egymás mellé tesszük bele. A gombócok tetejét is megolajozzuk. Ezután újra hagyjuk kelni. Az a jó, ha a gombócok egy kicsit összenőnek. Ezután kevés vizet öntünk alá, lefedjük, és elkezdjük párolni. Ha a víz elfő, és halljuk, hogy már sercegnek a gombócok, akkor vannak készen. Az aljuk piruljon meg ropogósra. Ezután szétszedjük őket és egyenként beleforgatjuk fahájas cukorba, cukros darált mákba vagy dióba.
A tészta hozzávalóit össze gyúrjuk könnyen nyújtható tésztát dagasztunk. A töltelékhez a vöröshagymát és a gombát olajon pirítsuk le. Késés aprítóba teszem a párizsit ledaráljuk ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olívaolajat felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk rajta a meghámozott, felaprított hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott gombafejeket, a paradicsompürét, továbbá a cukr...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA sonkát, párizsit vágjuk fel kockákra. A tésztánkat főzzük ki a szokásos módon. A sajtkrémet keverjük össze a kockára vágott sonkához. Majd a kifőtt tésztát is keverjük hozzá....
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony csíkokra vágom, sózom, borsozom és némi zsiradékon pirítom, mikor már majdnem átsült hozzáadom a feldarabolt gombát, a petrezselyemzöldet és együtt párolom....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű