menu

Családireceptkönyv.hu

Narancsos turókocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


45 dkg liszt
• 25 dkg vaj
• 15 dkg porcukor
• 2 egész tojás
• 2 teáskanál sütőpor
• 3 evőkanál kakaópor
A túrós krémhez
• 50 dkg túró
• 5 dkg olvasztott vaj
• 15 dkg porcukor
• 3 egész tojás
• 1 csomag vaníliás pudingpor
• 1 evőkanál citromlé
• 3-4 turmixolt narancs

Elkészítés:


A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elvegyítjük. A vajat és a porcukrot kikeverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül összedolgozzuk a lisztes keverékkel. A krémhez a túrót a porcukorral, citromlével, tojásokkal és a pudingporral krémesre kavarjuk, majd beledolgozzuk a megolvasztott vajat és a turmixolt narancsokat.
A tészta felét a sütőpapíros tepsibe nyomkodjuk. A krémet a tésztára simítjuk, és a maradék tésztát ráfektetjük a masszára. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, 35-40 percig sütjük.

Narancsos turókocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
kardinális
kardinális

33%os tejszínt felverünk keményre 2 dobozzal ,ha kihűlt a tészta megkenjük vele és gyümölcs tetszés szerint mehet rá...aztán összetekerjük és leporcukrozzuk..

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lintyő
Méteres
Méteres

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zoltán
Lúdláb csemege
Lúdláb csemege

A tésztához valóból piskótát készítünk. Párizsi krém:A cukrot a tejszinnel nyílt lángon felforralom,és kb 7-8 percig főzöm.Beleteszem a vajat,és erős lángon ismét felforralom,és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csokifelfújt
Csokifelfújt

Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. A sütéshez kivajazunk 4 db 2dl-es, 9 cm átmérőjű, 5 cm magas kerámia sütőtálkát vagy hasonló méretű hőálló bögrét, és a belsejüket behintjük cukorr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk