ónabóna,
- cukor, ízlés szerint.
1. A szilvát megmossuk. Egy edénybe tesszük és lassú tűzön főzni kezdjük. Kb. 30 perc múlva szétfő, a magja így majd könnyen eltávolítható.
2. A szilvát szűrőbe tesszük és átpasszírozzuk egy kanál segítségével. Így a magját el tudjuk távolítani. Én a héját is beletettem a lekvárba. Ez úgy sikerült gyorsan, hogy egy sajtkészítéshez való szűrőben passzíroztam, aminek a lyukain átment a gyümölcshéj is.
3. Az átpasszírozott szilvát feltesszük főni. Lassú tűzön főzzük, míg a kívánt állagot elérjük. Kevés cukorral ízesítjük a végén.
4. Tiszta üvegekbe töltjük a kész lekvárt és száraz dunsztba tesszük.
A körtéket megmossuk, vékonyan meghámozzuk, félbevágjuk, kivesszük a magházát és a termését, vékony szeletekre vágjuk, szorosan megtöltjük a literes üvegeket, enyhén megszórjuk cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször válogasd ki, és mosd meg jól a feketeszedret: csak a hibátlan szemekből készülhet lekvár. Ügyelj rá, hogy semmilyen külső szemét vagy levéldarab ne kerüljön a lábosba. Font...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: KönnyűKaramellizáljuk a barnacukrot a vajon, majd a megpucolt és felkarikázott hagymát párolni kezdjük. Amikor szép aranybarna színt kapott, és nincs alatta sok lé, hozzáöntjük az olíva...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat puhára főzzük,passzírozzuk. Száraz dunsztba tesszük,felbontás után hűtőben tároljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes