menu

Családireceptkönyv.hu

Rác rétes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




Hozzávalók:

A tésztához:

1 db élesztő
2 ek. kristálycukor
3 ek. kefir vagy aludttej
2 tojássárgája
3 dl tej


A töltelékhez:

1 kg túró
3 tojássárgája
2 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
ízlés szerint cukor

Elkészítés:


Az élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük egy habverő segítségével. Hozzáöntünk 3 dl kézmeleg tejet, majd 20 dkg lisztet is. Ezeket is elkeverjük, majd 15 percig langyos helyen pihentetjük, hogy a kovász felfusson. Ha már jó habos, adunk hozzá egy kevés sót is. Annyi liszttel dagasztjuk be, amennyit felvesz, a lényeg, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. 20 percig kelesztjük, majd visszadagasztjuk, és hagyjuk teljesen megkelni.
Ezután egy jól meglisztezett terítőre borítjuk, és két részre osztjuk.
Mindkét részt külön-külön kinyújtjuk, és megtöltjük a túrós töltelékkel. A széleit behajtjuk, majd óvatosan feltekerjük, és egy jól kivajazott tepsibe emeljük a terítő segítségével. A tetejüket felvert tojással megkenjük, és újabb 10 percet pihentetjük.
Végül megszúrkáljuk a réteseket, és 180 fokon 25-30 perc alatt pirosra sütjük őket.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://gasztroangyal.hu/receptek/rac-retes/

Rác rétes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
EMELETES ÉLVEZET SÜTÉS NÉLKÜL
EMELETES ÉLVEZET SÜTÉS NÉLKÜL

1.réteg: A ledaralt kekszhez hozza adjuk a 10 dkg vajat v.margarint,10 dkg porcukrot,es annyi tejet,hogy egy jol gyurhato masszat kapjunk,lehetoleg ne ragadjon Ezt a kekszes mass...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kakaós, kókuszos krémes
Kakaós, kókuszos krémes

Krém készítés: A tejet, a cukrot, a pudingport csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A zselatint langyos vízben megáztatjuk. A tejszínt keményre ver...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Prăjitură cu piscoturi si cremă de vanilie
Prăjitură cu piscoturi si cremă de vanilie

Prepararea cremei . Se pun la incălzit, laptele cu esenţa de vanilie . Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi amidonul . Se toarnă peste laptele fierbinte ,si se mixează . Compoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judy
Tiramisu az eredeti
Tiramisu az eredeti

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 ek cukorral és a vaníliás cukorral (elektromos habverővel) habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és ízlés szerint rumot vagy amarettót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk