ejes káposzta (1 kg-os)
3 db tojás
zsemlemorzsa 5 dkg
só ízlés szerint
napraforgóolaj
feketebors ízlés szerint
Elkészítése:
Vágjuk fel a fejes káposztát szeletekre úgy, hogy a szár egy-egy darabja rajtamaradjon, ezzel az eljárással a levelek nem esnek szét.
Forraljuk az így kapott káposztaszeleteket sós vízben 5 percig, majd egy tésztaszűrőn csöpögtessük le.
Verjük fel a tojásokat, sózzuk, borsozzuk. Egy külön tálba öntsük bele a zsemlemorzsát.
A főtt káposztaszeleteket forgassuk előbb a tojásba, azután a zsemlemorzsába, majd újra a tojásba. Forró olajban süssük őket mindkét oldalon aranybarnára.
A kisült káposztaszeleteket tálalhatjuk tejföllel, fokhagymával vagy akár egyéb zöldségekkel is. Igazi finomság, ezért érdemes megosztani a barátokkal, ismerősökkel is!
A burgonyát ízlés szerint felkockázzuk vagy csíkozzuk egy tepsibe. Megszórjuk ízlés szerint ételízesítővel, meglocsoljuk olajjal, majd kézzel jó alaposan összekeverjük. Ezután rás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát felkockázzuk, megfőzzük, leszűrjük majd összetörjük. Hozzáadjuk a sót, borsot, petrezselymet, tojást. A lisztet addig adagoljuk amíg jól formálható állagú nem lesz, de...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElőző nap megtisztítjuk a burgonyát, és vékony szeletekre vágjuk. Beletesszük egy fazékba, ráöntjük a tejszínt és a tejet, beledobjuk a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk, majd folyt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűChips vágóval vékonyra szeleteljük a krumplit. Microba pár perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz