menu

Családireceptkönyv.hu

Rizskoch


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



30 dkg rizs
8 dkg cukor
1 l tej
2 dl tejszín
1 rúd vanília
6 dkg vaj
2 tojás

Elkészítés:


1 evőkanál vajat olvassz fel egy edényben, és pár percen keresztül futtasd meg benne a rizst.

Ezután öntsd fel a tejjel és a tejszínnel, add hozzá a cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét.

Forrald föl, majd alacsony tűzön, gyakran kevergetve főzd puhára a rizst! Nagyon ügyelj arra, hogy ne égjen oda, mert a kozmás tej ízét semmivel sem lehet semlegesíteni!

Ha kész, keverd el benne a megmaradt vajat és tedd félre hülni.

Verd kemény habbá a tojásfehérjét, a sárgákat egyenként keverd el a tejberizsben, majd forgasd bele a tojáshabot is!

Egy kivajazott tálba öntsd bele a tojásos rizst, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt süsd készre.

Trükkök, tippek, praktikák:



Ne csak tejet használj! Sőt! Pont elég, ha felezed, és a folyadék másik fele sima, mezei víz. Előbb vízben főzzük meg, majd a tejet is beszippantatjuk a rizzsel. Így nem fog odaégni sem és ragacsos sem lesz. Ne félj, picit sem lesz vízízű és egyáltalán nem lesz kevésbé tejes sem, hidd el!
A tojássárgáját tök felesleges egyesével hozzáütögetni az alaphoz, tökéletesen működik egyben összekeverve a vajjal és cukorral. És még szép is.
A tepsit mindenképp szórd be zsemlemorzsával (ne sajnáld!), egyrészt mert biztos nem ázik el az alja (persze alá is vajazzuk, hogy ne is tapadjon le), másrészt az adja meg azt a finom “morzsás” ízt a szélének.

Rizskoch

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Madár tej 2.
Madár tej 2.

A tejet vastag aljú teflonedénybe öntöm. A vaníliarudat felhasítom, a magokat belekaparom a tejbe és a héjat is beleteszem. Felteszem melegíteni, ügyelve, hogy ne forrjon fel, épp...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi ropogós kenyér recept
Házi ropogós kenyér recept

A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a vizet, mindezt jól elkeverem (inkább lágy ragadós, mintsem gyúrható tésztát kapunk), majd 12 órát pihenni hagyjuk (én este össz...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diána
Cukkinis tócsni
Cukkinis tócsni

A zsenge cukkinit mossuk, a nem zsengét hámozzuk, ezzel indul a menet. Aztán azzal folytatódik, hogy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk és hagyjuk állni 10 percig. Amikor e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bálint
HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA
HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA

A húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsom...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk