2 dl víz
5 dkg étolaj
5 dkg vaj
13 dkg liszt
csipetnyi só
3 tojás
5 ek. cukor
őrölt fahéj
https://ketkes.com/ropogos-cukorlepeny-a-spanyolorszagi-zsidok-ellenallhatatlan-finomsaga/
A lisztet a dagasztó tálba szórom . Közepében kis fészket alakítok ki . Beleteszem a porcukrot , amire rámorzsolom az élesztőt , majd ráöntöm a meglangyosított tejet . Hagyom , hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előtészta összekeverés után a dagasztógép táljába 6 órát kelt. Ekkor hozzáadtam a többi lisztet és kb 5 percig dagasztottam. A sóval és a magokkal is kb 5 percig dagasztottam....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1 dl cukros kézmeleg vízben elkeverjük az élesztőt, hozzáadunk 10 dkg lisztet (a 40 dkg-ból) és langyos helyen felfuttatjuk. Ezután a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLegelőször a lenmagot megőröljük kávé darálón, és kicsit több vizet öntünk rá, mint amennyi ellepi. Jól elkeverjük, nyúlós, összeálló masszát kell kapjunk. Lehet használni a hagyom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű