50 dkg liszt
1 tojás sárgája
1/2 dl olaj
2,5 dkg élesztő
1 ek. só
3 dl langyos tej
pici cukor
A töltelékhez:
10 dkg puha vaj vagy margarin
1 kicsi tojás (S-es)
1 kk. só
10-15 dkg reszelt sajt
A tetejére:
1 tojás
kevés reszelt sajt
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjébe tesszük, lágy tésztát dagasztunk belőle és hagyjuk a duplájára kelni.
(kenyérsütőgép helyett a kézi robotgép dagasztó karjával, vagy a saját kezünkkel is megdagaszthatjuk a tésztát)
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és nagyon vékonyra kinyújtjuk. (amilyen vékonyra csak tudjuk)
A töltelék hozzávalóit elkeverjük, és megkenjük vele a kinyújtott tésztát.
Feltekerjük, mint a bejglit és rombusz alakúra felszeleteljük.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk egymástól 2-3cm távolságra, majd kb 20 percig kelni hagyjuk.
Ha megkelt, a tetejét lekenjük a maradék felvert tojással, és megszórjuk kevés reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben kb 20perc alatt aranybarnára sütjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Nagyon fontos, hogy legalább 1 órára hűtőbe tegyük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát fél cm vastagra, megkenjük olajjal, majd megszórju...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA folyadék lehet csak víz, lehet csak tej, lehet fele-fele arányban víz és tej. Lehet egy kis pohár joghurt felhígítva vízzel. Az aszkorbinsav vagy az ecet a sikérszálak fejlődésé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGábor a házipék receptje! 1. A réteg képző vaj és a hozzá járó finomliszt elkeverése 2. A réteg képző vaj keverék dermesztése hűtőszekrényben: 30 perc 3. A réteg képző vaj 4-5...
Elkészítési idő: 3+ óra Nehézség: Könnyű