menu

Családireceptkönyv.hu

Savanyitott gomba


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Gomba savanyú

A gombát felszeletelem és félre teszem,aztán a vöröshagymát is.Felteszek egy fazékban vizet,egy kis ecetet sót teszek bele,majd ha már forr a víz akkor beletesszük a gombát és öt percig abálom majd leszüröm, Közben felteszem forrni egy másik edényben a rá való ecetet is 1.5 dl víz,3 dl.cukor,3 dl. 20 százalékos ecetet,egy evőkanál só,ezt jól felfőzzük ( én kevesebb ecetet tettem hozzá,mert nem szeretem ha nagyon savanyú) ebből az életből veszek ki egy kis lábasba amibe teszek fűszereket,és jól kifőzöm az,hogy az ízek jól kijöjenek.Amikor az ecet feltört beletezem a gombát és még öt percig abban is főzöm,három perc után hozzá teszem a hagymát és kész.A hagymával két perc elég,hozzákeverem a fűszereket amit jól kifőztem mustármag,koriánder,bors.Forrón üvegekbe rakom és száraz dunsztba teszem.Tartósítót is lehet rakni rá.Ma megkóstolta még nagyon finom lett.
Készíthető sokféle gombából,ez ízletes rizike,félénk ez fenyőalja,csoportos tuskó gombából és bolti csiperkéből is .

Elkészítés:


Forrón üvegekbe tölteni, dunsztolni.

Savanyitott gomba

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tímea
Csalamádé télire
Csalamádé télire

A megtisztított zölsdégeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborkaszeletelőn le kell gyalulni. Ha igazán mutatós üvegeket szeretnénk eltenn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dobálós savanyúság
Dobálós savanyúság

Az edény lehet műanyag, üveg, cserép vagy zománcozott edény, de ügyeljünk rá, hogy ép legyen a zománcozás, mert a lé fémmel nem érintkezhet. Lefedjük, majd sötét hűvös helyen tárol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Savanyóság leve
Savanyóság leve

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Lilahagyma lekvár
Lilahagyma lekvár

A hagymát megpucoljuk, majd félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük. Egy serpenyőben elkezdjük felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadjuk a cukrot, és együtt k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk