menu

Családireceptkönyv.hu

Savanyitott gomba


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Gomba savanyú

A gombát felszeletelem és félre teszem,aztán a vöröshagymát is.Felteszek egy fazékban vizet,egy kis ecetet sót teszek bele,majd ha már forr a víz akkor beletesszük a gombát és öt percig abálom majd leszüröm, Közben felteszem forrni egy másik edényben a rá való ecetet is 1.5 dl víz,3 dl.cukor,3 dl. 20 százalékos ecetet,egy evőkanál só,ezt jól felfőzzük ( én kevesebb ecetet tettem hozzá,mert nem szeretem ha nagyon savanyú) ebből az életből veszek ki egy kis lábasba amibe teszek fűszereket,és jól kifőzöm az,hogy az ízek jól kijöjenek.Amikor az ecet feltört beletezem a gombát és még öt percig abban is főzöm,három perc után hozzá teszem a hagymát és kész.A hagymával két perc elég,hozzákeverem a fűszereket amit jól kifőztem mustármag,koriánder,bors.Forrón üvegekbe rakom és száraz dunsztba teszem.Tartósítót is lehet rakni rá.Ma megkóstolta még nagyon finom lett.
Készíthető sokféle gombából,ez ízletes rizike,félénk ez fenyőalja,csoportos tuskó gombából és bolti csiperkéből is .

Elkészítés:


Forrón üvegekbe tölteni, dunsztolni.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Lecsó télire
Lecsó télire

A munkát a befőttes üvegek előkészítésével kezdjük: egy nagyobb fazékban kifőzzük a már megmosott üvegeket, de a mosogatógép megfelelő programja is alkalmas a célra. A zöldségek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
ropogós ecetes uborka
ropogós ecetes uborka

Az alaposan megmosott uborkát szépen sorban belerakjuk az üvegekbe, közé vagy az üvegek aljára kaprot teszünk (aki nem szereti a kapor ízét, természetesen elhagyhatja), majd ráöntj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Amerikai uborkasaláta
Amerikai uborkasaláta

Az uborkát és a hagymát legyaluljuk és egy zárható tetejű, műanyag vödörbe tesszük, hűvös helyen tároljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomlé télre (főzés nélkül)
Paradicsomlé télre (főzés nélkül)

A megmosott paradicsomot feldaraboljuk egy nagy edénybe vagy vödörbe. Majd rászórjuk a cukrot, a sót, a szalicilt és a borként. Egy napig állni hagyjuk, közben többször megkever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk