menu

Családireceptkönyv.hu

Sült szilvás gombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


½ kg főzni való burgonya

20-25 dkg liszt

1 tojás

csipet só

csipet cukor



A töltelékhez:

szilva

vaníliás cukor

őrölt fahéj



A sütéshez:

olaj

Elkészítés:


A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük és még melegen szép simára áttörjük. Lehetőleg ne maradjanak benne apró darabok. Amikor langyosra hűlt a krumpli a csipet sót, a cukrot, az egész tojást hozzáadjuk és annyi lisztet, amennyit a burgonya felvesz és összegyúrjuk a tésztát. Mikor már szépen összeállt, lisztezett deszkára borítjuk és ott is jól átgyúrjuk. Ezután körülbelül fél centi vékonyra nyújtjuk és négyzeteket vágunk belőle.

A szilvát előzőleg félbevágjuk és kimagozzuk. Megszórjuk vaníliás cukorral és őrölt fahéjjal, majd megtöltjük a gombócokat. Minden négyzet közepébe egy fél szem szilvát teszünk, a tészta négy sarkát összefogjuk és a tenyerünkben gombóccá formáljuk. Ha soknak találjuk a tésztát miután összefogtuk a gombócot, csípjük le a felesleget, ezt a végén majd ismét összegyúrjuk, nyújtjuk és újabb gombócokat készítünk belőle.

Bő olajban kisütjük a gombócok mindkét oldalát. Mikor a tészta még forró, fahéjas cukorba forgatjuk.

Sült szilvás gombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
TEHÉNTÚRÓS GOMBÓC
TEHÉNTÚRÓS GOMBÓC

A tehéntúrót osszedolgozzuk (en,egy villat hasznaltam),a tojasokkal,liszttel,buzadaraval,vaniliaval Egy jol osszeallo masszat kell kapjunk,ami ne legyen sem nagyon lagy,sem tul ke...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dorottya
Vadas csirkemell
Vadas csirkemell

1. A hagymát felkockázzuk, a zöldségeket megtisztítjuk és darabokra vágjuk. 2. A húst vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk. 3. A hagymát üvegesre pirítjuk az olajon, majd rátesszü...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Paradicsomos gnocchi
Paradicsomos gnocchi

A paradicsomokat félbevágjuk, és egy tepsibe tesszük. Megsózzuk, megborsozzuk, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, majd megszórjuk bazsalikommal és oregánóval. A tetejére szórjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabimami
Lasagne
Lasagne

Az olajban az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinsztelem, majd ráteszem a darált húst és addig párolom, míg kifehéredik a hús. Sóval, borssal ízesítem, majd ráteszem a parad...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk