1 db füstölt csülök
1 kg sertés darált hús
rizs
1 fej vöröshagyma
½ kg szálas káposzta
1 egész fej savanyított káposzta
1 db tojás
só
bors
pirospaprika
liszt
zsír
Először a csülköt főzzük meg. A darált húst borssal, pirospaprikával ízesítjük. Ha a csülöklében főzzük a káposztát, akkor nem szükséges sózni. Felütjük a tojásokat, és a húshoz adjuk, az apróra vágott vöröshagymával együtt. Figyeljünk az arányokra, 2/3-ad rész húshoz 1/3-ad rész rizst adjunk, és jól dolgozzuk össze.
A csülköt kicsontozzuk, a húst csíkokra vágjuk. A fejes káposzta torzsáját kivágjuk, és leveleire bontjuk. Egyenként beletöltjük a darált húst, feltekerjük, és a két végét benyomjuk. Ha kimarad a káposztából, azt vékonyra vágjuk fel és adjuk a szálas káposztához.
Egy nagy fazékba tesszük bele a csülökcsontot, rászórunk a szálas káposztából, és teszünk rá a felszeletelt csülökből is. Ezután következnek a gombócok. Így rétegezzük, míg el nem fogy. A tetejére szálas káposzta kerül. Végül ráöntjük a csülöklevet és feltesszük főni. Nagyjából másfél-két óra alatt készül el. Ekkor paprikás rántást készítünk, és kicsit besűrítjük a levét.
A karfiolnak a torzsáját óvatosan vágjuk ki ( a rózsák nehogy szét essenek), majd főzzük 6-8 percig sós vízben. A hagymát vágjuk apró kockára és az olajon dinszteljük, majd adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A tojást felverjük, kicsit megsózzuk, és kevés tejjel összekeverjük. A cikk sajtot hosszában kettévágjuk, a húsra fektetjük, feltekerjük, majd...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűUgyanúgy készül, mint a májashurka, fontos, hogy a vért nem kell megfőzni!
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst úgy szeleteljük fel, hogy két szelet legyen egyben /nyitott szelet/, ezután kissé kiverjük, sózzuk, majd hideg tejjel leöntjük, hogy ellepje, lefedjük, és másnapig h...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű