menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös uborkaleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3-4 db kígyóuborka
2 dl tejföl, ízlés szerint
só bors
cukor
1 csokor kapor
1-2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint

Elkészítés:


Az uborkát alaposan megmossuk, meghámozzuk és nagyon apróra vágjuk vagy gyaluljuk. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fokhagymát és leturmixoljuk. Ízesítjük egy kevés cukorral, annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy jó krémes legyen. Vágjuk nagyon apróra a kaprot és szórjuk a levesbe. Ha szükséges egy pici ecetet is adjunk hozzá. Az uborkalevest tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.

Tejfölös uborkaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ricsi
asdf
asdf

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sült kolbász
Sült kolbász

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Bajor sertéscsülök fahéjas savanyú káposztával
Bajor sertéscsülök fahéjas savanyú káposztával

Elkészítés: A hátsó csülköt előkészítjük, majd fűszeres főző lében (só, bors, babérlevél, vöröshagyma, fokhagyma) félpuhára előfőzzük. A csülköt kiemeljük a főző léből, lecsepegte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Egres leves - Mama
Egres leves - Mama

Pár perc után a cukros, sós vízben megfőzött egrest átpasszírozzuk egy szitán.Utána visszatesszük a főző vízbe. 4 tojás sárgáját 1 evőkanál étkezési keményítővel habosra keverünk....

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk