1 kg főző tök,
2-3 evőkanál liszt,
2-3 tojás,
só, őrölt bors,
kapor.
Egy kiló főzőtököt meghámozok, és magházát kiszedem.
Lereszelem, besózom, és állni hagyom fél órát, majd kinyomkodom.
Hozzáteszek két-három evőkanál lisztet, két-három felvert tojást, sót, őrölt borsot, kevés összevagdalt zöld kaprot.
Összekeverem és evőkanállal forró olajba szaggatva kisütöm.
A burgonyát héjában megfőzzük és még melegen hámozzuk meg, majd felkarikázzuk. Felszeleteljük a lilahagymát és megszórjuk snidlinggel. Az ecetet az olajjal és a mustárral összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1-1,5 nagy fej fokhagymát gerezdjeire szedek és mindenféle hámozási procedúra nélkül egy széles pengéjű késsel megroppantom a gerezdeket. Az alaposan lesuvickolt céklát nagyobb, eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 220 fokra. A batátákat tisztítsuk és hámozzuk meg, vágjuk őket körülbelül másfél-két centiméter vastag hasábokra. Törekedjünk arra, hogy egyforma darabok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplipürét kikeverjük a liszttel, sütőporral. Az egész tojást enyhén felverjük. Jól beledolgozzuk a krumplis masszába, Fűszerezzük, végül a lereszelt sajtot is belekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű