4 tojás,
1 doboz sertésmájkrém,
1 kávéskanál mustár,
őrölt bors,
só;
a krémhez
2 dl tejföl,
1 evőkanál mustár,
1 kávéskanál porcukor,
fél citrom,
reszelt szerecsendió és őrölt bors,
só
A tojásokat keményre főzöm, és ha kihűltek, megtisztítva hosszában kettévágom mindegyiket. A sárgáját a sertésmájkrémmel, mustárral, kevés őrölt borssal jól összedolgozom, és visszatöltöm a tojásfehérjékbe. Egész tojás formára igazítom, és két-két darabot egy kistányérra helyezve a következő krémmel leöntöm: a tejfölt összekeverem a mustárral, sóval, borssal és szerecsendióval. Beleöntöm a fél citrom levét és a porcukrot Lehűtve tálalom.
Kend be a 12 muffin formát vajjal(ügyelj arra, hogy a vaj fele megmaradjon). Mosd és hámozd meg a burgonyát. Vágd őket nagyjából 2 mm vastag szeletekre. Ha van esetleg otthon mand...
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 220 fokra. A vajat olvasszuk meg, öntsük egy sütőtálba/mélyebb tepsibe. Keverjük össze az olívaolajjal, ecettel, alaplével/vízzel, cukorral, 1 csipet sóva...
Elkészítési idő: 10+50 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük, a burgonyát kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük ( figyeljünk, mert a burgonyának több időre van szüksége ). Leszűrjük és krumplitörővel összetö...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA krumplit megfőzzük sós vízbe , áttörjük teszünk hozzá vajat petrezselyemzöldet gombócot formálunk közepét benyomjuk teszünk bele reszelt sajtot hós masszát visszatesszük sülni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű