3,2 dl langyos tej
1 tojás
2-3 ek. cukor
1 tk.só
60 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
10 perc elteltével, 10 dkg olvasztott vaj, lassan hozzácsorgatva.
,
10-15 dkg darált mák, ízlés szerint cukorral elkeverve
annyi ek. szilvalekvár, amennyivel a tésztát bőven megkenjük, ha túl kemény lenne, akkor kevés forró vízzel, de ha van otthon rum, akkor azzal még jobb krémesen kenhetőre keverve
,
1/2 kg túró
1-2 ek.tejföl, vigyázva, mert híg nem lehet - sűrűn kenhetőnek kell lennie
1-2 tojássárgája - Dédi csak egyet tett bele
vaníliáscukor tetejére fahéj
Mikor kész kettőbe veszem a tésztát lisztezett deszkán, egyenként jó vékonyra, tepsi hosszúságra és szélességre nyújtom, majd a bőven zsírozott/olajozott tepsikbe fektetem.
https://zsanuaria.blogspot.hu/2011/07/edes-lepenyek.html
A tésztát előző este készítjük el. A lisztet deszkán elmorzsoljuk a vajjal, rászórjuk a porcukrot és a csipet sót. A tejfölt meglangyosítjuk, beletördeljük és elkeverjük benne az é...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Nehéz1 dl langyos tejben feloldjuk az élesztőt. Tálba szitáljuk a liszteket, hozzáadjuk a sót és a cukrot, elvegyítjük. A közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a tejszínt, a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű