észta:
10 dkg margarin
1 tojás
1 csomag szalalkáli 1 dl tejben elkeverve
15 dkg porcukor
kb. 40 dkg liszt – amennyit felvesz (én több vajat és cukrot tettem bele, mert nagy tepsiben sütöttem)
A tészta hozzávalóit kidolgozzuk, majd két lapot sütünk.
7 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg cukor – ezt felfőzzük, majd forrón belekeverünk
2 dl tejfölt – kihűtjük
és belekeverünk 25 dkg margarint
Én a krémből is duplát főztem! A lapokat megtöltjük, majd másnap szeleteljük, de az enyém már este puha volt, és nagyon finom!
A tepsi mérete 28 x 30 cm
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA málnát felmelegítjük, belekeverjük a rumaromát, a citromhéjat, botmixerrel pürésítjük, majd félretesszük és hagyjuk kihűlni. A tejszínt habbá verjük a zselatinnal. A mascarponét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémet az alapanyagokból elkészítjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, az aromát és a citromhéjat is hozzáadjuk. A pudingport sűrűre főzzük a tejjel. Amikor kihűlt a p...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból 2 lapot sütünk 35x27 cm-es tepsi hátán, kb. 10 perc alatt. A piskótát is megsütjük a szokásos módon. A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, ha kihűlt a po...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű