menu

Családireceptkönyv.hu

Vaniliás linzer


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Vaníliás linzer
Hozzávalók a tésztához:
90 dkg finomliszt
60 dkg margarin/vaj
30 dkg porcukor
3 csg vaníliás cukor
1 csg sütőpor
3 db tojás sárgája
A lekenéshez:
1 db tojásfehérje
A szóráshoz:
3 evőkanál darát dió
2 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:


50 dkg kb házi baracklekvár
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a porcukorral,sütőporral és a többi hozzávalókkal sima tésztává gyúrjuk.
5 darabba vágtam,majd folpacba csomagoltam.
Hideg helyre tettem 1 órára.
Ahogy szaggattam ,mindig egy cipót hoztam a nyújtáshoz.
Különböző formákkal szaggattam.
Felét diós cukorba mártottam.
3 mm vastagra nyújtottam és kiszúrtam.
A diósnak szánt alakzatokat tojásfehérjével lekentem és a cukros dióba mártottam.
A többi maradt simán.
Azokat csokoládéba mártottam amikor kihűlt a tészta és szóró cukorral,kókuszreszelékkel hintettem meg.
180 fokra melegített sütőben 10 perc alatt kisütöttem egy tepsi linzert.
7 nagy tepsivel lett.
A kihűlt korongokat baracklekvárral töltöttem be.

Vaniliás linzer

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Tepsiben sült túrós fánk
Tepsiben sült túrós fánk

1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatom. Mély tálba szórom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját, a sót,...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Darázs fészek
Darázs fészek

2 dkg élesztőből kovászt készítünk, hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót, és 40 dkg lisztet, amit összeállítunk, és duplájára kelesztjük. Ha a duplájára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar tejfölös süti pudingos
tejfölös süti pudingos

0,5 liter tej 20 dkg cukor 2 cs vaníliás pudingpor 0,5 liter tejföl (20 %-os) 1 cs vaníliás cukor

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Vargabéles
Vargabéles

A kétféle lisztből, egy evőkanálnyi sertészsírral, sós, langyos vízzel rétestésztát dagasztunk. Alaposan kidolgozzuk a tálban és a gyúródeszkán is. Kétfelé választjuk, és a cipókat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk