https://mesterszakacs.eu/recept/vendegvaro-szelet-4799.html
A tészta összetevőit összegyúrom, majd kétfelé osztom. Kisodrom a tésztát tepsi nagyságúra (30x40 cm), majd kivajazott, lisztezett tepsibe helyezem. A tojássárgáját habosra keverem a porcukorral, hozzákeverem a reszelt almát (nem facsarom ki), darált diót, kakaóport, zsemlemorzsát, sütőport és a tojások keményre felvert habját. Lazán összekeverem, hogy a tojásfehérje ne törjön meg. A tölteléket ráöntöm a tepsiben lévő tésztára. Kisodrom a másik adag tésztát és ráhelyezem a töltelékre, majd megböködöm villával, hogy ne púposodjon fel. 180 fokra melegítem a sütőt és kb. 30 percig sütöm. Amikor kihűlt megszórom a tetejét olvasztott csokival.
A 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalókat összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Tűpróbáig sütjük. A krémet összekeverjük majd rátesszük a tészt...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapirra tepsibe öntjük és megsütjük. Még...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesEgy edénybe tölts 3 dl vizet , sót , cukrot és forrald fel. Add hozzá a zsírt , ha teljesen felolvadt szórd bele a lisztet. Szüntelenül kevergetve addig főzd míg sima lesz, és az e...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepesaz alapból lehet vaniliás krémet vagy diósat is készíteni .
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű