Vinyigred
Hozzávalók:
2-3 db cékla
2-3 db burgonya
2 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
só
őrölt bors
ízlés szerint háziolaj
A céklát, a burgonyát és a sárgarépát sós vízben főzzük meg, de ügyeljünk rá, hogy nem kell túlzottan puhára főzni. Ha kész, vegyük ki a vízből és hagyjuk kihűlni. Ezután vágjuk kockára, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, ízesítsük kevés sóval és őrölt borssal. Öntsünk rá az olajat, keverjük össze és 1 éjszakát hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Juhtúrós mártogatós: 15 dkg enyhén sós juhtúró fél pohár natúr joghurt, 1 kávéskanál reszelt vöröshagyma vagy 1 evőkanál apróra vágott snidling, 1 evőkanál apróra vágott k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűDie Nudeln gar kochen, abseihen und in eine Salatschüssel geben. Das Fleisch krümelig anbraten und sehr scharf würzen mit den angegebenen Gewürzen und etwas Tomatenmark. In eine...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát apróra vágjuk, sóval kis citromlével meglocsoljuk, kicsit állni hagyjuk. Zöldségeket lereszeljük és összekeverjük. Tejföl, majonéz, mustár, cukor, borsot összekeverjük. Le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémsajtot egy tálban összekeverjük az apróra vágott snidlinggel, a zúzott fokhagymával, frissen őrölt borssal. Tálalásig hűtőben érleljük. Változatosan felhasználható, lehet...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű