50 dkg zöldbab
kis fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj vagy zsír
1 vékony szelet füstölt szalonna
fokhagyma
só
bors
pirospaprika
1-1 paradicsom
paprika
A tálaláshoz
tejföl
főtt tojás
kolbász
A zsírjára süssük ki a szalonnakockáinkat, majd az apróra vágott vöröshagymával együtt a serpenyőben megpirítjuk.
Készítsünk pörköltalapot, tegyük bele a zöldbabot és pároljuk puhára. Meglocsoljuk tejföllel, tálalhatjuk keményre főtt tojásszeletekkel, vagy kolbásszal.
A megtisztított és jó bő vízben megmosott, (a mosogatót, kétszer félig engedni vízzel ) spenótot megfőzöm, forrástól számított 15 perc. Majd leszűröm és késsel apróra vágom, mint a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét előző este egy éjszakára beáztatjuk. Az elkészítés napján a beáztatott lencsét egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a vörö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA spenót leveleket a fokhagymával megfőzöm a tejben nagyjából 15-20 perc alatt, majd beleteszem a kis darabokra felvágott kenyeret. Jól összekavarom, megvárom amíg a kenyér jól meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldborsót megszórom egy kis ételízesítővel, öntök rá egy decinyi vizet, és fedő alatt megpárolom. Amikor már puhák a szemek, akkor megszórom egy teáskanálnyi cukorral, a lisztte...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű