1 kg darált sertéshús
15 dkg zöldborsó
15 dkg gomba (itt barna csiperke)
1 kisebb vöröshagyma
2 tojás
5 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma reszelve
1 csapott kávéskanál őrölt pirospaprika
só
őrölt fekete bors
Az apróra vágott hagymát kevés olajon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és a borsót, enyhén sózzuk.15-20 perc alatt lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk, majd langyosra hűtjük.
A húst, tojást a zsemlemorzsát és a fűszereket tálba mérjük, Hozzáadjuk a ragut és kézzel összedolgozzuk.
Egy gyümölcskenyér formát alufóliával kibélelünk, és belenyomkodjuk a masszát.
A tetejét is befedjük alufóliával és 40-50 perc alatt megsütjük.
10-15 percet a formában pihentetjük, majd tálra borítjuk és szeleteljük a vagdaltat.
Némi előkészület után, ezzel az étellel nincs tennivaló, mert elvégzi az edény és a sütő. Sőt még a köret is együtt készül a hússal. Beteszem az edényt a sütőbe és két óra múlva tá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű◾️A húsokat kiklopfoljuk egy picit majd sózzuk és borsozzuk. ◾️Ezután lisztbe forgatva elősütünk minden szeletet. ◾️A visszamaradt olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát....
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesLegjobb zárható cserépedényben elkészíteni (Pataki tál, római tál, römertopf). A tálat hideg vízbe áztatjuk. Ezután a csülköt megmossuk, a szőröket leperzseljük, lekaparjuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 30 – 40 dkg sertéshúst (lapocka) pörkölt méretű kockákra vágom. 1 fej hagymát megdinsztelek, majd kb. ¾ evőkanálnyi Piros Aranyat teszek hozzá. Ebben párolom a húst, amíg elfövi...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: Könnyű