ZSERBÓ!
65 dkg liszt, 35 dkg vaj, 10 dkg kristálycukor, 2 tojássárgája, fél csomag sütőpor, és 2 dkg élesztő. /Az élesztőt, pici tejben felfuttatom/. Annyi tej, amit a tészta felvesz.
Összegyúrom, és 4 felé osztom. kb: 1 órára, vagy másfél órára a hűtőbe teszem.
Töltelék: kb. 50 dkg darált dió, 50 dkg sárga barack lekvár. De én csináltam mát több fajta lekvárral. Kinek milyen van. /szerintem picit savanykás lekvár legyen,/ és 25-30 dkg kristálycukor.
Én összekeverem a lekvárt, a darált diót, és a cukrot.A lekvárt mindig megmelegítem, mert úgy könnyű kenni. Összeállítom a lapokat, és kb. 180 fokon sütni.
Teteje: 20-25 dkg cukor 3, evőkanál kakaó, 4-5 evőkanál víz, és 1 csipet vaj.
A lisztet a sütőporral és a zsírral összemorzsoljuk majd hozzáadjuk a porcukrot, tojást, a reszelt citromhéjat és annyi tejet hogy könnyen gyúrható legyen. Jól kidolgozzuk a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meleg szirupba keverjük a Ramat, tejport és a kókuszreszeléket (kicsit félreteszünk belőle a hempergetéshez). Hagyjuk pihenni egy órát, utána golyókat formázunk belőle és kókusz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba szórjuk, belereszeljük a margarint, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd kézzel sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, hűtőszekrénybe tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. - a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral - majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű