1 liter tej
10 tojás (közepes méretű)
10 evőkanál cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Egy csipet só
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a sót.
Egy nagy keverőtálban a tojásokat a cukorral és a vanillincukorral jól
elkeverjük, majd folyamatos keverés közben a tejhez adjuk. Kis lángon
kb. 10 percig főzzük, amíg összetúrósodik. Hagyjuk kihűlni. Ezután
vászonkendőbe tesszük, felakasztjuk, és hagyjuk kicsepegni a levét.
Kb. egy napig hűvös helyen pihentetjük, majd a nagy gombóc alakú ételt a hűtőben tároljuk tálalásig.
Tészta: 4 tojás sárgája, 10 ek cukorral habosra keverem és 1 dl fekete kávét adok hozzá apránként. 10 dkg darált diót, 10 ek lisztet és kevés sütőport forgatok bele. Végül a 4 t...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA mexikói zöldségkeveréket, 1dkg vajban kevés víz, só hozzáadásával puhára párolunk.(víz ne maradjon alatta) Közben a tejfölből, majonézből, ízlés szerint mustár, só, bors, citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeállítjuk a tésztát, hűtőben 2 órát pihentetjük. Lisztezett deszkán 2-3 mm-re nyújtjuk, kb. 8 cm átmérőjű körlapokat szaggatunk. Az összekevert töltelékből kávéskanálnyi töltel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsevapcsicsa A finomra aprított hagymát hozzáadjuk a darált húsok keverékéhez. Sózzuk, borsozzuk beleszórjuk a szódabikarbónát és a húslevessel alaposan összedolgozzuk. Majd a hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű