Tészta:
3 tojás
1 evőkanál olaj
fél sütőpor
13 dkg cukor
13dkg liszt
Krém:
6dl tej
20 dkg cukor
6 púpos kanál liszt
2 vaníliás cukor
15 dkg margarin vagy vaj
fejtett meggy
Lapok:
A három tojás fehérjét felverjük 13dkg cukorral kemény habnak. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, az olajat, majd kézzel belekeverjük a liszttel elkevert sütőport.
Kettő ilyen lapot sütünk. Kétszer három tojásból.
Krém:
A lisztet kikeverjük csomómentesre egy kis tejjel, a többi tejet odatesszük főni a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha felforrt akkor a lisztes pépet beleöntjük a forró tejbe, és sűrűre főzzük.krémet kihűtjük, érdemes a lábasra frissentartó fóliát tenni hogy ne bőrösödjön be. Hideg vizes fürdőben hamarabb kihűl.
Ha kihűlt, akkor alaposan habosra keverjük a vajjal vagy margarinnal, ízlés szerint.
Az alsó lapot megkenjük krémmel, rászórjuk a fejtett meggyet, rátesszük a másik lapot, és megszórjuk porcukorral.
Pár órát érdemes hűtőben pihentetni. Téglalap alakúra szeljük.
Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a cukorral és fahéjjal. Közben az omlós tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtészta az anyagokat jól összedolgozzuk, hogy nyújtható tésztát kapjunk.....3 részre osztjuk majd vékonyra kinyújtjuk és megtöltjük......felsodorjuk és kikent tepsibe egymás mellé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 tojás keményre vert habját 1 pohár porcukorral, 1 pohár zúzott gyümölccsel kikeverünk. Üvegpoharakba halmozzuk, habbal, csokireszelékkel díszítjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézJól összedolgozni, folpakkal letakarva 24 órát hűtőben pihentetni, majd, sütni. Ha fényesre szeretnéd a tetejét, akkor sütés előtt kevés tejföllel kikevert tojássárgájával megken...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz