menu

Családireceptkönyv.hu

Báránysült


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


készülhet combból, gerincből. 1-2 gerezd fokhagyma, olaj, 1 csokor leveszöldség, só, kevés fehérbor, citrom, fejes saláta.

Elkészítés:


Hagyományos húsvéti pecsenye, mely készülhet combból, gerincből egyaránt. Ha combból sütjük, kicsontozzuk. A húst forrázzuk le vízzel, majd tűzdeljük meg kevés fokhagymával, Ha kicsontoztuk, küssük át, hogy szép gömbölyű tekercset kapjunk. Olajozzunk ki egy zománcos tepsit vagy tűálló tálat, vágjunk bele karikára egy csokor leveszöldséget, leverjünk közé 1-2 gerezd fokhagymát és fektessük rá a megtűzdelt, megsózott húst. Forrázzuk le egy evőkanál olajjal, és kevés fehérbort aláöntve, a sütőben, levével időközönként locsolgatva, pároljuk puhára. Tálalás elött a húsról a zsineget lebontjuk, a sültet felszeleteljük, és áttört levével tálaljuk. Megfelelő körete a vajon citrommal párolt vegyes zöldség vagy a friss fejessaláta.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Döner kebab
Döner kebab

A hús a bőrös oldalával lefelé kerüljön egy lapos edénybe. Keverjük össze a bárány hozzávalóit, kanalazzuk a húsra és pácoljuk a hűtőben pár órán át. Ha kész, göngyöljük össze, kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Töltött bárány
Töltött bárány

a töltésre való báránycombon a hártya egész kell legyen, mert másképpen nem lehet megtölteni a megtöltés előtt 2- 3 órával a báránycomb minden oldalát besózzuk és beborsozzuk meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Pillekönnyű grízes túrós kevert süti
Pillekönnyű grízes túrós kevert süti

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is. Kisebb méretű, sütőpapír...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Marokkói bárányragu
Marokkói bárányragu

Melegítsünk fel egy nagy serpenyőben egy kis olajat, adjuk hozzá a fokhagymát. A kockákra vágott bárányt minden oldalán jól pirítsuk meg, ha kell időközben öntsük fel egy kis víz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk