bárányhúsnak bármilyen részéből lehet készíteni,
12—15 deka apró kockára felvágott fehér sós szalonna,
só,
egy nagy késhegynyi bors,
egy darabka piros csöves paprika,
egy pici késhegynyi tört sáfrány,
szerecsendió virág,
vágott petrezselyemzöld,
A bárány fejét és aprólékját, esetleg csontosabb húsrészét, miután a faggyújától jól megtisztítottuk, vágjuk fel darabokra és forró vízben abáljuk meg. Ha felfőtt, szedjük ki hideg vízbe, mossuk meg és a nyelvéről, álláról a fehér bőrt kaparjuk le, s csak akkor tegyük oda elegendő vízbe, sóval főni. Ha fiatal a bárány, nemsokára tegyük a zöldséget is hozzá, 2—3 szál sárgarépát, ugyanannyi petrezselyemgyökeret, egy fej vöröshagymát és néhány szem borsot. Mikor megfőtt, szűrjük le a levest és tegyünk belő egy jó nagy csipet tárkonylevelet, apróra vágva. Aztán készítsünk hozzá habarást liszttel, tejföllel, mellyel ha feleresztettük, savanyítsuk meg borecettel gyenge savanykásra.
1. Egy fél bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Ezután a tészta hozzávalóival kézzel vagy géppel lágy tésztává...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd a húshoz a fűszereket. Hagy állni kb. 30 percig. Melegíts 1 ek olajat serpenyőben (ne többet, a hús úgyis kiengedi majd a zsírját!), vagy izzítsd be a grillt. Közepes láng...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA birkacombot kicsontozzuk úgy, hogy a lábszárcsontot egyben hagyjuk. A húst 3 centis darabokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbit kis kockákra, az...
Elkészítési idő: 3-óra kb. Nehézség: KözepesA báránygerincet hosszú késsel igen óvatosan – hogy ne szakadjon – kilyukasztjuk. A töltelékhez a szárított paradicsomot, az articsókát és az olívabogyót tompa végű késsel összez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű