menu

Családireceptkönyv.hu

Báránytokány


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



bárányhúsnak bármilyen ré­széből lehet készíteni,
12—15 deka apró kockára felvágott fehér sós szalonna,
só,
egy nagy késhegynyi bors,
egy da­rabka piros csöves paprika,
egy pici késhegynyi tört sáfrány,
szere­csendió virág,
vágott petrezselyemzöld,

Elkészítés:


A bárány fejét és aprólékját, eset­leg csontosabb húsrészét, miután a faggyújától jól megtisztítottuk, vág­juk fel darabokra és forró vízben abáljuk meg. Ha felfőtt, szedjük ki hideg vízbe, mossuk meg és a nyelvéről, álláról a fehér bőrt kaparjuk le, s csak akkor tegyük oda elegendő vízbe, só­val főni. Ha fiatal a bárány, nemsokára tegyük a zöldséget is hozzá, 2—3 szál sárgarépát, ugyanannyi petrezselyem­gyökeret, egy fej vöröshagymát és néhány szem borsot. Mikor megfőtt, szűrjük le a levest és tegyünk belő egy jó nagy csipet tárkonylevelet, ap­róra vágva. Aztán készítsünk hozzá habarást liszttel, tejföllel, mellyel ha feleresztettük, savanyítsuk meg bor­ecettel gyenge savanykásra.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Bögrés kakaós csiga (Rupáner)
Bögrés kakaós csiga (Rupáner)

1. Egy fél bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Ezután a tészta hozzávalóival kézzel vagy géppel lágy tésztává...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bárány köfte
Bárány köfte

Keverd a húshoz a fűszereket. Hagy állni kb. 30 percig. Melegíts 1 ek olajat serpenyőben (ne többet, a hús úgyis kiengedi majd a zsírját!), vagy izzítsd be a grillt. Közepes láng...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Birkapörkölt 3.
Birkapörkölt 3.

A birkacombot kicsontozzuk úgy, hogy a lábszárcsontot egyben hagyjuk. A húst 3 centis darabokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbit kis kockákra, az...

Elkészítési idő: 3-óra kb.
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Töltött báránygerinc gratinburgonyával
Töltött báránygerinc gratinburgonyával

A báránygerincet hosszú késsel igen óvatosan – hogy ne szakadjon – kilyukasztjuk. A töltelékhez a szárított paradicsomot, az articsókát és az olívabogyót tompa végű késsel összez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk