castraveciori
crengute de marar uscat
2 lingurite de sare
2 lingurite de zahar
4 linguri de otet
cateva rondele de ceapa
1-2 catei de usturoi
o foaie de dafin
cateva boabe de piper
Castraveciorii se asaza vertical in borcan, impreuna cu crengute de marar uscat (puneti crengute in functie de cat vreti sa fie de parfumati).
Se adauga apoi 2 lingurite de sare, 2 lingurite de zahar, 4 linguri de otet, cateva rondele de ceapa, 1-2 catei de usturoi, o foaie de dafin, cateva boabe de piper si apa cat sa se umple borcanul.
Se capaceste bine si se pune la sterilizat intr-o oala cu apa. Se lasa cateva minute pana cand castravetii isi schimba putin culoarea (apa nu trebuie sa dea in clocot).
Se scote apoi borcanul pe un capac de lemn si se acopera cu un prosop. Se lasa sa se racoreasca si se asaza in camara.
A céklát alaposan megtisztítjuk, héját lekeféljük, és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Lehűtjük, meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Két liter vízbe beletess...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz alaposan megmosott uborkát bevagdosom, ha kicsik elég megszúrkálni, és egy nagy tálba teszem Felforralom a vizet a sóval, majd a tálban lévő uborkára öntöm és hagyom kihülni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVékonyra szeletelni a hozzávalókat és 24 órát állni hagyni kavargatni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát megmossuk, kimagozzuk, a narancsot felkarikázzuk. A vörösborból a cukorral, az ecettel, a fahéjjal, a borssal, a koriander- és a mustármaggal, valamint a sóval főzetet ké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű