2 kg castraveti
1 morcov
1 ceapa potrivita
2-3 catei de usturoi
2 crengute marar
1 lingurita sare
2 lingurite zahar
50 ml otet
1. Spala castravetii si morcovului.
2 Tine castravetii in apa vreo 4-5 ore.
3. Pe fundul unui borcan sterilizat pune cateii de usturoi, ceapa taiata in 4, morcovul feliat rondele si o crenguta de marar.
4. Aranjeaza castravetii intregi. E bine sa cumperi castraveti mai mici, ca sa-i poti baga mai usor.
5. Dizolva zaharul si sarea in 500 ml apa.
6. Toarna mixul in borcan, apoi otetul si completeaza cu apa rece.
7. Pune deasupra cealalta crenguta de marar.
8. Sterilizeaza borcanul.
1. A fejes káposzta külső leveleit leszedjük, megmossuk, a torzsáját kivágjuk, és vékony szeletekre felvágjuk, vagy gyaluljuk. Ezután egy nagyobb tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposzta felső burkoló leveleit leválasztjuk. A fej káposztát 8 részre vágjuk, a torzsa maradványokat lenyessük. A céklát megpucoljuk és karikákra vagy fél karikákra szeljük....
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűDe aki nem szereti a répát, zöldséget benne akkor tehet bele káposztát, vagy paprikát helyette. Bors, mustármag, koriander, babérlevél, 6 dl 10% ecet, 10 dkg só, 30 dkg cukor, 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg jól az uborkákat, a végeinél található leszáradt virágokat törjük le. Szórjunk nagyobb befőttes üvegek aljába egy-egy teáskanálnyi mustármagot és kb. 10 szem egész bors...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Könnyű