Tésztához:
6 egész tojás,
12 dkg cukor,
10 dkg liszt,
2 g kakaópor,
1 dl napraforgó olaj,
0,5 csomag sütőpor
Töltelékhez:
50 dkg túró,
25 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
1 csomag vaníliás cukor,
kevés reszelt citromhéj, és citromlé
A tetejére:
2 csomag vaníliás pudingpor,
2 evőkanál cukor,
7,5 dl Mirinda üdítőital
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük habnak, a sárgáját alaposan kikeverjük a cukorral, majd beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, kakaót, olajat. Átkeverjük és belekerül a tojások habja is, tovább keverjük. Egy zsírozott, lisztezett tepsibe önjük és forró sütőben 25 perc alatt készre sütjük ( tűpróbával ellenőrizhetjük). 23x40 tepsibe sütöttem,
Hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a vajat habosra keverjük a cukorral, ezután kerül bele a túró és az ízesítők, tovább keverjük.
A tetejéhez a pudingporhoz adjuk a cukrot, majd az üdítőt is elkeverjük és sűrűre főzzük. Hagyjuk hűlni.
A tésztára kenjük a túrós tölteléket, erre tesszük a Mirindás pudingot. Hűtőben hagyjuk állni 1-2 órát.
Ezeket összekeverni s 26 x 34 cmes tepsiben sütni. Kihűteni. Krém: 7 dl tejben 2 cs vanillia puding port sűrűre főzni, hűteni. 15 dkg ramat 8 ek porcukorral kikeverni és belekev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A tápiókát egy nagy lábasba tesszük, hogy az egész elkészítést meg tudjuk benne oldani. ◾️Tegyük bele a félbevágott vaníliarudat, és öntsük fel a vízzel, majd 15 percen kereszt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy nagyobb méretű, magas falú tepsi vagy tál alját kirakjuk háztartási keksszel. A meghámozott, apróbb darabokra vágott almát egy edénybe beletesszük, felöntjük 1 liter vízzel,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű