80 deka bárány eleje vagy melle, 2 vízes zsemlye, 2 deci tej, 2 tojás, petezselyemzöldje, töröttbors, 10 deka zsír, 3 deka vaj és só.
A kicsontozott bárány mellét felvágjuk, hogy a tölteléknek helyet csináljunk.
A töltésre felvágott bárányt megtöltjük a következőkkel: 2 tejben áztatott zsemlyét jól kinyomunk, összekeverjük egy kis sóval, petrezselyemzöldjével, 2 egész tojással, vajjal és törött borssal, majd a felnyitott húsrészt megtöltjük vele s a nyilást bevarrjuk, enyhén megsózzuk és forró zsírral leöntjük. Közepesen meleg sütőben lassan sütjük, hogy a pecsenye jól átsüljön. Közben a levével állandóan öntözgetjük, míg világospirosra sül. Idénysalátával és vajas burgonyával adjuk asztalra.
A húst közepes tárcsán ledaráljuk, hozzáadjuk a hozzávalókat ilyen sorrendben: Rákenjük a foghagymát, rászórjuk a köményt, majd a paprikát, végül a sót! Az összes hozzávalóval jól...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A bárányt sütés előtt egy órával kiveszem a hűtőből, kicsontozom, szárazra törlöm. A serpenyőt felhevítem, kevés olívaolajon alaposan körbepirítom a húst. Sózom, borsozom. A teps...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk 2-3 centis kockákra a bárányhúst. Egy nagyobb keverőedényben forgassuk össze az olajjal, őrölt korianderrel, reszelt fokhagymával, sóval, borssal, és a citrom levével. Fedjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa töltésre való báránycombon a hártya egész kell legyen, mert másképpen nem lehet megtölteni a megtöltés előtt 2- 3 órával a báránycomb minden oldalát besózzuk és beborsozzuk meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes