menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött tojás ( szilveszteri


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kiló franciasaláta, 6 db főtt tojás, 10 deka sonka, 1 zsemlye, só, bors, marinált ( olajban eltett ) paprika, 1 tubus majonéz, 1 deci tejfel, 1 tubus fűszerezett paradicsom.

Elkészítés:


A franciasalátát egy kerek tálra tesszük, szépen elsimítjuk. A főtt tojások sárgáját kivesszük, az áztatott és kinyomkodott zsemlyével elkeverjük. Ehhez legjobb a turmixgép keverő tárcsája, vagy habverője. Ízesítjük só, bors, mustár. Kevés majonéz is kerülhet bele. A kapott tojáskrémet visszatöltjük a fehérjébe és a fehérjével felfele egyforma távolságra a tál kerülete mellett elhelyezzük. Előzőleg a tálon elsimított franciasalátát vonjuk be a tubus majonézből és a tejfelből kevert sűrű mártással, és szórjuk meg finom metéltre vágott sonkával. Ezután a tojásokat számozzuk meg az órának megfelelően, a fűszerezett paradicsompürével, mutatónak a marinált paprikából vágunk megfelelő hosszúságú csíkot.

Ha afranciasalátát házilag készítjük, akkor körülbelül egyenlő mennyiséget veszünk a vegyes zöldségekből, ami esetleg a húslevesből maradt, vágjuk apró kockákra, tegyünk hozzá még szintén apróra vágott savanyú uborkát, almát és zöldborsót. Majonézmártást 2-3 tubus majonézből és 2 deci tejfelből készítsünk és kevés mustárral, borssal tegyük ízesebbé. Házilag készített majonézhez 3 tojás sárgája, 4 deci olaj, mustás, só, citromlé szükséges. A tojás sárgáját elkeverjük citromlével, sóval és lassan adjuk hozzá az olajat, míg kenhető, vajhoz hasonló masszát kapunk.

Azután ízesítjük mustárral, borssal és higítjuk tejfellel, esetleg savanyú uborka levével.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Káposzta saláta
Káposzta saláta

1. A káposztát vékony metéltre vágjuk, a hagymát szintén, besózzuk és egy éjszakát vagy legalább 2-3 órát állni hagyjuk. 2. Megcsináljuk a saláta levet, víz, 1-2 kanál ecet (10%...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fetával töltött gombafejek
Fetával töltött gombafejek

Mivel a gomba nagyon szép volt, így én nem pucoltam, csak hideg vízzel alaposan megmostam és eltávolítottam a szárát. A fetát/juhtúrót egy tálban villával összetöröm, hozzá adom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar sárgadinnye kehely
sárgadinnye kehely

Ez tulajdonképpen egy gyümölcssaláta, melyet egy kivájt sárgadinnyében tálalunk. A dinnyét és a többi gyümölcsöt megmossuk, a magokat eltávolítjuk. A dinnyét félbevágjuk, a magok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromos tonhalkrém
Citromos tonhalkrém

A mascarponét összekeverjük a citrom levével és lereszelt héjával. Hozzáadjuk a tonhalkonzervet a levével együtt. Törött borssal, sóval ízesítjük, végül krémesre keverjük. Friss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk