1 kiló franciasaláta, 6 db főtt tojás, 10 deka sonka, 1 zsemlye, só, bors, marinált ( olajban eltett ) paprika, 1 tubus majonéz, 1 deci tejfel, 1 tubus fűszerezett paradicsom.
A franciasalátát egy kerek tálra tesszük, szépen elsimítjuk. A főtt tojások sárgáját kivesszük, az áztatott és kinyomkodott zsemlyével elkeverjük. Ehhez legjobb a turmixgép keverő tárcsája, vagy habverője. Ízesítjük só, bors, mustár. Kevés majonéz is kerülhet bele. A kapott tojáskrémet visszatöltjük a fehérjébe és a fehérjével felfele egyforma távolságra a tál kerülete mellett elhelyezzük. Előzőleg a tálon elsimított franciasalátát vonjuk be a tubus majonézből és a tejfelből kevert sűrű mártással, és szórjuk meg finom metéltre vágott sonkával. Ezután a tojásokat számozzuk meg az órának megfelelően, a fűszerezett paradicsompürével, mutatónak a marinált paprikából vágunk megfelelő hosszúságú csíkot.
Ha afranciasalátát házilag készítjük, akkor körülbelül egyenlő mennyiséget veszünk a vegyes zöldségekből, ami esetleg a húslevesből maradt, vágjuk apró kockákra, tegyünk hozzá még szintén apróra vágott savanyú uborkát, almát és zöldborsót. Majonézmártást 2-3 tubus majonézből és 2 deci tejfelből készítsünk és kevés mustárral, borssal tegyük ízesebbé. Házilag készített majonézhez 3 tojás sárgája, 4 deci olaj, mustás, só, citromlé szükséges. A tojás sárgáját elkeverjük citromlével, sóval és lassan adjuk hozzá az olajat, míg kenhető, vajhoz hasonló masszát kapunk.
Azután ízesítjük mustárral, borssal és higítjuk tejfellel, esetleg savanyú uborka levével.
A tojásokat keményre főztem, hideg vízben kihűtöttem, megpucoltam. A virslit is megfőztem, alaposan lecsepegtettem és hűlni hagytam. Egy nagyobb tálba tettem a tejfölt és majonézz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKrumplit megfőzni pucolás nélkül. Megpucolni. Hagymát darabolni. Többit turmixolni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForgasd át a csirkemellkockákat fehéredésig a forró zsiradékon. Locsold meg őket a citromlével, és add hozzájuk a fűszereket. Folyamatos kevergetés mellett pirítsd őket ropogósra....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát reszeljük le nagy lyukú reszelőn, a sárgarépát pedig kis lyukú sajtreszelőn (én géppel csináltam). A hagymát is aprítsuk fel, de akár azt is reszelhetjük. A káposztát...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű