30 dkg erdei gomba
60 dkg csirkemell filé
1/2 – 1 dl száraz vörösbor
1 nagy fej vöröshagyma
friss zöldpetrezselyem
4 gerezd fokhagyma
1 ek. sűrített paradicsom
1 teáskanálnyi őrölt paprika
olaj
só, bors
A húst felszeleteljük,sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben, mindkét oldalán hirtelen elősütjük. Kivesszük a serpenyőből és félretesszük.
A hagymát felszeleteljük, majd a serpenyőben visszamaradt olajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, átpirítjuk, majd sózzuk borsozzuk.
Hozzáadjuk a paradicsomszószt, és a vörösbort. Elkeverjük, majd visszatesszük a serpenyőbe a hús szeleteket. Lefedve készre pároljuk. (szükség esetén vízzel pótoljuk az elpárolgó folyadékot)
Ha elkészült, friss petrezselyemmel megszórva, burgonyával, vagy párolt zöldség körettel kínáljuk.
Kiolajozok egy nagyobb tepsit, és az aljára terítem a karikára vágott krumplit, amit előtte sóval vagy ételízesítővel, valamint snidlinggel összekevertem. Utána ráfektetem a paprik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz valóban nem bonyolult recept, a tényleges munkád alig lesz tíz perc. A krumplikat pucold meg, vágd egyforma cikkekre vagy akár karikákra. A csirkecombokat mosd át alaposan, majd...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és egy vastagfalú serpenyőben olívaolaj és vaj keverékén elősütjük. Először bőrös felével lefelé tesszük a serpenyőbe és kérgesítjük. Ha kifehére...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 200 C-ra. A húst sózd, borsozd, szórd meg vegetával, majd pici olajon süsd elő pár percig mindkét oldalról. Amíg a hús sül, keverd össze kézi habverővel a feh...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes