2 db érett avokádó nagy 500 g koktélparadicsom 2-3 db mogyoróhagyma vagy 1 db kisebb lilahagyma 1 db csemege kukorica konzerv (400/240 g) 1 db lime leve 1/2 db lime reszelt héja 1 csokor koriander zöld 1 tasak Knorr Olaszos Salátaöntet por 3 evőkanál olíva olaj 3 evőkanál víz
A kukoricát szűrjük le és öblítsük át. A paradicsomot mossuk meg és vágjuk félbe. A hagymát vágjuk hajszál vékonyra. Az avokádót vágjuk félbe hosszában, vegyük ki a magját, egy kanállal vegyük ki a húsát és vágjuk szeletekre. A koriander zöldet vágjuk apróra.
A salátaöntet port keverjük ki az olíva olajjal és vízzel. Reszeljük le a lime felének a héját, majd csavarjuk ki a levét. Adjuk a dresszinghez.
Tegyük egy keverőtálba az összetevőket és öntsük le a dresszinggel. Tálaljuk önmagában, vagy grillezett húsok mellé salátaként.
A tojást a fűszerekkel együtt kihabosítjuk. Belekeverjük a lisztet és az olajat, majd simára dolgozzuk. Sütőpapírral bélelt, kb. 22×30 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített, 180...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezdés előtt tegyünk oda forrni némi vizet, nem kell sok, nagyjából egy, másfél bögrényi már bőven elegendő. Mossuk meg a szőlőt, szedjük le róla az esetlegesen előforduló barnább,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzükség szerint a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és lecsepegtetjük. A főtt, húsvéti sonkát vékony csíkokra vágjuk, a tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk, majd ci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük kb. 12-15 perc alatt. Az újhagymát finomra aprítjuk, a tonhalkonzervet leszűrjük, az olajra nem lesz szükségünk. Egy tálba tesszük a lecsurgatott tonh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű